Spiegelkaarten

Als er enkele exemplaren van Spiegels ter beschikking zijn, kunnen de leerlingen aan de hand van Spiegelkaarten zelfstandig werken met Spiegels. De Spiegelkaarten zijn per thema gemaakt. Op elke Spiegelkaart staan vragen die aansluiten bij de teksten op een dubbele pagina van Spiegels met een overkoepelend thema. Laat bij voorkeur de leerlingen zelf bepalen wanneer ze aan Spiegels willen werken en welke pagina’s ze met behulp van een Spiegelkaart nader willen verkennen. De vragen op de Spiegelkaarten zijn bedoeld als hulpmiddel voor reflectie en dialoog. Het is belangrijk dat de leerlingen hun eigen persoonlijke zoektocht kunnen volgen. Het zelfstandig werken kan een goede voorbereiding zijn op de klassikale bespreking van de teksten of juist de mogelijkheid geven voor extra persoonlijke verdieping.

Spiegelkaarten Thema 1Spiegelkaart voorbeeld

Spiegelkaarten Thema 2