Over Spiegels

mhXQ6aSIn Spiegels lees je verhalen en uitspraken uit verschillende geloven en culturen. Ze gaan over het leven, over het onnoembare, over de relatie met jezelf en met andere mensen. In de taal van beelden kan iets worden uitgedrukt wat in dagelijkse taal niet bespreekbaar is. Het laat iets zien van de zoektocht van mensen in verschillende tijden en verschillende delen van de wereld.  De teksten kunnen je inspireren op je eigen zoektocht. Het zijn spiegels waarin je misschien onverwachte kanten van jezelf kunt herkennen.

 

 

 

Reis langs religies

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe teksten in Spiegels nemen je mee op reis langs verschillende tradities, in het bijzonder het jodendom, het christendom, de islam, het hindoeïsme, het boeddhisme, het taoïsme en het universeel soefisme. Elke religie heeft zijn eigen verhalen en beelden, zijn eigen taal. Maar op een dieper niveau zijn er toch verrassend veel overeenkomsten te ontdekken. Liefde, respect en verbondenheid zijn elementen die telkens weer terugkeren. Als je de teksten met elkaar vergelijkt zul je zien dat ze elkaar vaak spiegelen en aanvullen.

Kijk-, lees- en ontdekboek

Als je Spiegels gaat lezen vragen we niet van je dat je in een god of in een overstijgende levenskracht gelooft. Spiegels is bedoeld als kijk- lees en ontdekboek dat je prikkelt om stil te staan bij het leven en na te denken over wat jij in het leven belangrijk vindt. Het helpt je om meer begrip te krijgen voor mensen die in een bepaalde traditie zijn opgegroeid. En het kan een mooi aanknopingspunt zijn om met anderen in gesprek te gaan.

Vier thema’s

De teksten in Spiegels zijn geordend rond vier thema’s: Verborgen werkelijkheid (over het mysterie van het leven), Spiegel van de geest (over het omgaan met gedachten en gevoelens), Spiegeleffect (over de kracht van liefde) en De hele wereld een spiegel (over eenheid en verbondenheid). Binnen elk thema vind je verhalen en uitspraken uit verschillende religieuze tradities, aangevuld met fragmenten uit de jeugdliteratuur en korte informatieve tekstjes.

Spiegels

Auteur: Ingeborg Hendriks

ISBN 978 94 91740 40 4

Levendig Uitgever, 2016

Verkrijgbaar in de (online) boekhandel